• NBG Hondensport
 

Holland Cup 2017


Door NBG HSV Hoogkerk
Holland Cup 2017

De Holland Cup 2017 is een feit, het is weer voorbij en we kunnen nagenieten van een grandioze wedstrijd, het  aantal inschrijvingen stond helaas maar op 9, waarvan nog 1 combinatie zich heeft afgemeld. Van de overgebleven 8 deelnemers deed Marieke Vaandrager met haar Rottweiler, Hailey-Ziva vom Erpenstein een examen op IPO I en Leon Oosting met zijn Hollandse Herder teef Raya de Las Flores een IPO II examen. Beide combinaties deden super goed werk, voor zowel Marieke als Leon was dit hun allereerste IPO 1 en 2 examen en ze hebben zich kranig gehouden. Het is niet zo maar ff doen, vele uren en tijd wordt in de training van de honden gestopt en soms moet je dealen met een rugzak van een hond, maar maak je er het beste van, en dat is gebeurd. Marieke en Ziva hadden de hoogste punten met speuren.

Sietze Plazier met zijn Mechelse Herder Dana gingen op voor een IPO III certificaat maar het zat hun niet mee, helaas gezakt. De hond was niet zichzelf en dit kwam dan ook niet ten goede aan het resultaat. We gaan verder Sietze! Het is een harde pil en totaal niet op gerekend maar er komt revanche.

Ook Melinda Fekken-de Kleijn met haar Hollandse Herder Jango startten de dag niet goed met speuren, het speuren op zichzelf  was prima, maar helaas alle drie de voorwerpen werden niet verwezen. Ook hier dikke tranen, veel inzet, doorzettingsvermogen en investering in de hond en dan wegkomen met dit resultaat, dat gun je de mens niet. De overige afdelingen werden goed afgesloten. Het is een grandioze hond maar je wilt een grandioze hond die slaagt.

Toen bleven er nog 4 over met een hoge kwaliteit, Klaas Stienstra met zijn Hollander Nigel v. Le Dobry, eindelijk weer terug op het wedstrijdveld. Helaas door alle tegenslagen afgelopen twee jaar was het een dag om te overwinnen en rond te komen, het goed krijgen tussen de oren speelde een grote rol. De combinatie is sensibel ook al wordt dit aan de buitenkant niet altijd zo opgemerkt. Speuren verliep door het overlopen van twee voorwerpen dus -14 punten helaas niet volgens schema, maar aan het speuren lag het niet. Appèl is schitterend om te zien, veel drive, inzet en zeer correcte oefeningen, het springen kostte deze combinatie veel verliespunten. Manwerk verloren ze ook 6 punten bij het verstek werk, de hond kwam zelfstandig uit het verstek, Dus deze combinatie geslaagd met een mooie 4e plaats, maar de persoonlijke overwinning is veel belangrijker:  weer terug op het wedstrijdveld en de hond heeft getoond wat hij waard is.

Denise Tesink met haar Mechelse Herder Latoya, een combinatie die heel Nederland kent, ook in september zal zij in Rheine weer haar kunsten laten zien op het WK FCI. Veel kwaliteiten, tijdens het speuren krijg ze haar aftrek op de voorwerpen, appèl was hoogste zeer goed dus weinig over te zeggen en manwerk lieten de combinatie zien wat ze waard zijn. Een hele mooie prestatie van een super leuke combinatie om te zien werken. Denise en Latoya van het Retrohof hadden de beste punten met appèl.

Chris Polhout met zijn Mechelse Herder, Anouk vom Münzenberg, een hond die speurt of niet speurt en bij onze wedstrijd liet ze zien dat ze het kon, ze speurde, appèl zag er spontaan uit, opgewekt en snel en mooie oefeningen.

Dit jaar was er een kleine aanpassing voor wat betreft de geleider van de hond Messi, iedereen kent de combinatie Jack Stienstra en Holland Messi v. le Dobry, die net als Denise ook voor de tweede keer naar het WK FCI in Rheine gaan. Maar nu was het moeder José Stienstra, die Messi voorbracht. Sinds 4 weken werd er intensief getraind om Messi en José als team te laten fungeren. En dit team bereikte zelfs een hele mooie 1e plaats tussen de Mechelse Herders in. Beste met speuren en met manwerk, een uitmuntende prestatie werd door deze twee neer gezet. Naast beste combinatie Holland Cup werd deze combinatie tevens Nederlands Kampioen Africhting voor de Hollandse Herders. De titel is geprolongeerd en Messi heeft laten zien wat hij waard is.
 
Hondensport Hoogkerk, bedankt VDM Cavom en Dogtechnics voor hun sponsoring. Want zonder deze bedrijven is het onmogelijk om een wedstrijd te organiseren.

Bert van Dijk voor het uitwerken van de sporen, de boer Vis voor het gebruik van de speurvelden, de VZH groep om als groep de fungeren, de leden van Hondensport Hoogkerk voor hun fantastische inzet tijdens de voorbereiding, de wedstrijd en de day after.

De pakwerkers Mark Venema en Jack Stienstra en de keurmeesters Toon Hop, Willem Spies en Berry Klein Hesseling. Ook de wedstrijdleiders, die spontaan invielen, Helga Groen en Celine Froentjes.

Maar ook de filmers en fotograven die de gehele dag serieus hun taken volbrachten.

Ook de geleiders en hun honden voor het vertrouwen in onze wedstrijd en het publiek wat in grote getale aanwezig was om iedereen te supporteren en sfeer en entourage te benadrukken.

Niet alleen werd dit weekend gestreden om de Nederlandse titel ook werd er aandacht besteed aan de fokkerij van de Hollandse Herder, een kennel die 40 jaar bestaat dit jaar en trots is op het afleveren van gezonde en goed functionerende Hollandse Herders, Kennel v. Le Dobry.

Speciale dank aan Juroen Fekken voor het bereiden van de maaltijden en de BBQ op onze feestavond. Aan alle Belgische en Duitse streepjesvrienden en -vriendinnen en Hondensport Vereniging Batavia. Jullie hebben naast het supporteren van onze NK en de Holland Cup ons 40 jarig jubileum van de kennel v. Le Dobry onvergetelijk gemaakt.

De Mooie kado’s die we mochten ontvangen zullen veel en vaak in de handen worden genomen en we kunnen terugzien op een echte Le Dobry familie die er door dik en dun staat.

Voor de uitslag zie wedstrijden > uitslag