• NBG Hondensport
 

WK Speurhonden 2017

Nederland 3e op WK FCI Speurhond 2017 te Ptuj

 
Het FCI Wereldkampioenschap Speurhonden 2017 werd gehouden van 6 tot en met 9 april in het Sloveense Ptuj.  Ptuj is de oudste stad van Slovenië. Het ligt op de verbinding Maribor-Zagreb aan de rivier de Drave in de regio Stiermarken.

Voor deze wereldkampioenschappen deden in totaal 45 deelnemers uit 25 landen mee. Er werd gespeurd op wintertarwe. Als  keurmeesters waren uitgenodigd de heer Toon Hop (Nederland) en  de heer Martin Gugler  (Duitsland).

Voor Nederland namen deel : Nico Ouwens met de Duitse Herder Juran ’t Palmaleinehof en Anja Matekovic (tevens teamchef) met de Duitse Herder  Henri ’t Palmaleinehof.  
Het Nederlandse team heeft uitstekend gepresteerd. Individueel is er door Anja een tiende plek en door Nico een zesde plek behaald. Als team is Nederland op de derde plaats geëindigd.
Dit WK was ook weer een mooi avontuur met mooie prestaties.

Een link naar een tv programma op de Sloveense televisie: klik hier  Het programma is helaas in het Sloveens, maar de beelden geven een indruk over het WK. Dit programma bevat tevens een interview met Anja.

​Voor de totaal uitslag klik hier.

Anja Matekovic en Nico Ouwens.