• NBG Hondensport
 

Update Regionale B-dag Zuiden

Beste Pakwerker,

Trainen kan nog steeds mits met niet meer dan 2 personen (excl instructeur) in een groep, altijd op 1,5 meter afstand, dragen van mondkapjes wanneer gewenst, kantine dicht etc..
 
Tevens hebben we als NBG contact gehad met het RIVM en de vraag voorgelegd over de mogelijkheid van trainingen en expliciet voor onze Regionale B-dag in het zuiden van a.s. zaterdag.

Het antwoord van de RIVM is overduidelijk:
Vanaf vandaag is het voorkomen van groepsvorming een noodzaak.
Er is sprake van een groep als er meer dan 2 personen samenkomen op een niet essentiële plaats. Sport is een levensbehoefte, alleen geen 1e levensbehoefte en daardoor is een sportveld geen essentiële plaats. (en bijv een supermarkt wel)
Dit houdt in dat er maximaal 2 sporters (exclusief instructeur) tegelijk aanwezig mogen zijn op een sportveld en daardoor is spreiding van trainingstijden een noodzaak geworden tot in ieder geval 19 januari 2021.

En krijgen we dus GEEN goedkeuring van het RIVM maar ook niet van de Gemeente om de pakwerkersdag a.s. zaterdag door te laten gaan.

Wanneer wel blijft helaas de grote vraag, ik zou willen dat ik die glazen bol had , ik neem zodra er meer bekend is direct contact met jullie op , optie zou kunnen zijn zaterdag 30 januari 2021.

Regina vd Heijden
NBG Pakwerkerszaken
pakwerkerszaken@nbg-hondensport.nl