• NBG Hondensport
 

Regionale Trainingsdag Regio-03/04

Regionale trainingsdag NBG Regio-03/04
 
In navolging van de Landelijke trainingsdagen kwamen er bij de NBG ook geluiden binnen om dit soort dagen regionaal te gaan organiseren.
Om hier aan gehoor te geven, is Jan van de Visch gaan lobbyen wie deze taak eventueel op zich zou willen nemen. De NBG is onderverdeeld in 6 regio’s, dus elke regio moet natuurlijk vertegenwoordigd worden. Uiteindelijk is het toch gelukt om mensen hiervoor te vinden.
Nadat er al een Regionale Trainingsdag was georganiseerd in Beesd voor Afd. A  met medewerking van Falco Schoenmaker,  werd het nu tijd voor een vervolg.
Voor Regio 03 en 04 heb ik samen met Melinda Fekken- de Kleijn deze dag georganiseerd op 12 november 2017.
 
Doel trainingsdag:
 
Als doelstelling is de dag bedoeld om te leren, saamhorigheid vergroten van de verenigingen binnen de regio, elkaar te helpen en oplossingen te zoeken voor eventuele problemen waar men tegen aanloopt op hondensportgebied. Dit alles op ieder zijn/haar eigen niveau natuurlijk.

Verslag trainingsdag:
 
We hadden HSV Batavia te Lelystad bereid gevonden om deze trainingsdag bij hun te kunnen organiseren. Super natuurlijk dat een vereniging hun trainingsveld ter beschikking stelt, en daarbij ook alles wil en kan regelen. Denk hierbij aan kantine, parkeergelegenheid, mensen achter de bar en op het veld. Prima georganiseerd en chapeau voor alle vrijwilligers die meegeholpen hebben. Brainstormen over wie uit te nodigen om deze dag te begeleiden. Bedoeling was om de nadruk te leggen op afdeling B, appel. Omdat dit natuurlijk vrij uitgebreid is, is het ook belangrijk om iemand te vragen die goede kennis van zaken heeft.
Iemand die zowel nationaal als internationaal hoog presteert op dit onderdeel, is Denise Tesink.
We hebben haar gevraagd en kregen meteen een volmondig “Ja”. Supergaaf natuurlijk, dat juist zij de tijd en moeite neemt om anderen, geheel belangeloos, te helpen en adviseren. De dag ervoor nog een wedstrijd lopen en de volgende dag aanwezig zijn op deze dag, chapeau!
Aan het aantal aanmeldingen te zien, zou het een goed bezochte dag worden. Mensen konden van tevoren aangeven waar ze advies/hulp bij nodig dachten te hebben. Uiteindelijk hebben we zo’n 70 mensen mogen verwelkomen op deze trainingsdag.
Denise begon de dag, met het laten zien hoe ze een hond opbouwt met zowel volgen en apporteren. Met behulp van haar clubleden van WHG de Vlijt, werd alles duidelijk uitgelegd en tegelijkertijd zichtbaar gemaakt. Uiteraard werden er ook vragen gesteld, die door haar werden beantwoord.
Vervolgens hadden we een whiteboard neergezet, waar iedereen zijn/haar naam op kon zetten. Om er voor te zorgen dat niet iedereen het veld op zou lopen met zijn hond, zodat Denise iedereen 1 op 1 kon voorzien met haar tips.
Er werd gretig gebruik van gemaakt. Mensen kwamen met hun hond op, en iedereen stond er om heen om het verhaal goed te kunnen volgen. Denise nam voor iedereen ruimschoots de tijd. De ene had problemen met attent houden van de hond, de andere met apporteren. Alles werd met veel geduld en passie uitgelegd.
Na een korte pauze vervolg van deze sessies.
Iedereen was tevreden, en uiteraard kan men weer vooruit met oefenen op zijn/haar club.
Hieronder een korte foto impressie van de dag. Meer foto’s zijn te vinden op facebook, Regionale Trainingsdagen NBG.
Na het appèl gedeelte hadden we Gertjan Verweij bereid gevonden om pakwerk te maken voor aanwezige honden die nog bijten wilden. Gertjan is natuurlijk een super ervaren (wedstrijd) pakwerker en ook hij reageerde meteen enthousiast op onze uitnodiging. Super! Hij had 2 leerlingpakwerkers meegenomen. Jonge jongens die pas een paar maanden in het pak stonden en bij hem cursus lopen. Mooie ervaring en zelfs vreemde honden konden draaien onder toeziend oog van Gertjan. Ook Jan-Willem Tesink was aanwezig, altijd fanatiek bezig met pakwerk en die ook nu deze jongens voorzag van advies en tips.
Foto’s gemaakt door: Reina Jongstra

Moet goed komen, succes op de pakwerkersdagen! 
Al met al een mooie, leerzame dag. Ontspannen sfeer, prima opkomst en hopelijk kan iedereen weer lekker aan de bak. 
Nogmaals bedankt Denise Tesink, Gertjan Verweij en HSV Batavia. 
Tot de volgende demodag, waarschijnlijk voorjaar 2018. Bedoeling is om afdeling C, pakwerk te gaan doen. Zijn er suggesties, tips, of wat dan ook, laat het maar weten aan ons;

Egon Amrein en/of Melinda Fekken- de Kleijn.