• NBG Hondensport
 

Regio-05/06 Kampioenschap

Na goedkeuring van de Technische Commissie van de NBG voor het organiseren van de Regio 5/6 wedstrijd 2017 konden we het stappenplan in werking zetten om deze dag te laten slagen.
Vanaf het moment dat het inschrijfformulier op de NBG site was gezet, stroomden langzaamaan de inschrijvingen binnen om uiteindelijk te stoppen op het aantal van 24 deelnemers, waarvan er zich de laatste week door diverse oorzaken nog 3 moesten afmelden. Bij de inschrijvingen ook deelnemers uit een andere regio, die buiten mededinging deelnamen aan het regiokampioenschap, maar wel een kwalificatie konden behalen voor het Nederlands Kampioenschap alle rassen, waardoor we op zaterdag 25 maart met 21 deelnemers konden starten.
Op afdeling A stond keurmeester G. List met de ervaren spoorleggers C. de Graaf en K. vd. Schans, als wedstrijdleider stond op de speurvelden M. Otto. De resultaten op de speurvelden waren wisselend, met de volgende resultaten, 5 x uitmuntend, 7 x zeer goed, 5 x goed, 1 x voldoende en 3 x onvoldoende, als beste resultaat R. Sweebroek met de Mechelse herder Germali’s Nero, met 97 punten.

Inmiddels waren we op het terrein van HV de Wildert gestart met afdeling B, met als keurmeester B. Miggelbrink en wedstrijdleider J. van Berkel, de laatste jaren het moeilijkste onderdeel van het IPO programma. Hier waren de resultaten 1 x uitmuntend, 4 x zeer goed, 13 x goed en 3 x voldoende met als beste resultaat R. Aarssen en de xMH Arco met 96 punten.
Op afdeling C. stond keurmeester W. Spies met de pakwerkers S. Zweverink en S. Baas en als reserve R. Broeders, die was uitgenodigd omdat S. Verschuren op het laatste moment wegens een blessure moest afmelden. Dit alles werd in goede banen geleid door de wedstrijdleider P. Zaad. De resultaten op dit onderdeel waren 2 x uitmuntend, 7 x zeer goed, 7 x goed, 3 x voldoende en 2 x diskwalificaties. Beste resultaat H. Goere met de MH Urac vd Roten Milan met 98 punten. De prijsuitreiking kon wegens het strakke tijdschema tijdig beginnen. Op het podium stonden als derde geplaatst A. Weterings met de MH Gemali’s Naiki 275 punten, tweede J. Doomen met de MH  Vox vom Hause Diethelm 277 punten en als winnaar van Regio 5/6  R. Sweebroek met de MH Germali’s Nero 283 punten.
Een woord van dank voor de sponsors, Karel van Apport Hondensport voor het beschikbaar stellen van de prijzentafel, Arjan Tak van Happy Dog voor het beschikbaar stellen van een zak voer voor iedere deelnemer, Ralf Sweebroek voor een herinnering voor ieder deelnemer en als laatste de financiële vergoeding van de NBG. Dit maakte het voor ons mogelijk om deze wedstrijd te organiseren. Als leden van HV de Wildert kunnen we terugkijken op een geslaagde en zonnige dag met een grote publieke belangstelling en sportieve deelnemers.
 
HV de Wildert.