• NBG Hondensport
 

NBG NRK's 2020 afgelast

De volksgezondheid en het indammen van het Coronavirus is nu echt prioriteit nummer 1. De NBG neemt daarin verantwoordelijkheid, o.a. door een dringend advies aan de lidverenigingen om de voorschriften van de overheid en de Raad van Beheer/Commissie Werkhonden op te volgen.

Ook binnen de hondensport blijven de sportclubs tot nader order gesloten en zijn evenementen in de maanden april en mei niet toegestaan. Niet onwaarschijnlijk is dat dit ook nog voor de maanden juni en juli gaat gelden.

De NRK’s 2020 worden allemaal gehouden in de maanden maart, april en mei,  deze wedstrijden vormen geen kwalificatie eis voor het NI&VK (slechts een voorrang bij een maximum aantal deelnemers).  Op korte termijn opnieuw vaststellen is niet mogelijk en dan moet ook nog rekening worden gehouden met de vakantieperiode en het WK. Nog later in het jaar is eigenlijk ook geen optie vanwege het grote aantal uitgestelde evenementen welke dan nog allemaal moeten worden gehouden. 

Gezien de onzekere situatie, welke zonder enige twijfel ook nog een tijd zal aanhouden, heeft de NBG derhalve besloten om de NRK’s van 2020 af te gelasten, met dien verstande dat de betreffende organiserende verenigingen dan ook direct weer zijn aangewezen voor de organisatie van de NRK’s 2021. Hierover zijn deze verenigingen afgelopen zaterdag reeds geïnformeerd.

Voor overige evenementen geldt de regeling van de Commissie Werkhonden voor wat betreft uitstellen of annuleren van evenementen.

Alle NBG-lidverenigingen hebben vandaag per mail verdere informatie ontvangen.