• NBG Hondensport
 

Certificaat Kynologisch Instructeur

Belangrijke informatie voor uw instructeurs! 

Reglement ervaren instructeurs (zonder diploma kynologisch instructeur) 

Binnen de werkhonden- en jachthondensport zijn veel instructeurs actief die ruime praktijkervaring hebben, maar die niet met goed gevolg een opleiding hebben gevolgd voor kynologisch instructeur.

Deze bevlogen mensen geven al jaren instructie maar zijn (nog) niet in het bezit van het Certificaat Kynologisch Instructeur. De CKI wil deze groep graag tegemoet komen omdat het hondenmensen zijn die met passie en inzet instructie geven en doorgaans ook meegegroeid zijn in en open staan voor de moderne africhting c.q. opvoeding- en trainingstechnieken. Daarom wil de CKI hen in de gelegenheid stellen om een praktijktest af te leggen, waarna zij in een speciaal register van de CKI worden opgenomen en een daaraan gekoppelde licentie van de Raad van Beheer krijgen. 

De uitgebreide brief van de CKI, met daarin o.a. de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen, is in het bezit van de secretariaten van alle NBG lidverenigingen. Wil men meer informatie dan kan contact worden opgenomen met de desbetreffende secretariaten.

De praktijktest wordt alleen in 2015 en 2016 afgenomen! 

Geïnteresseerden die de voorwaarden goed hebben doorgenomen en geschikt menen te zijn om  in aanmerking te kunnen komen voor deze test, kunnen zich per mail melden bij het NBG secretariaat. Vermeld in de mail, naast de persoonlijke/lidmaatschapsgegevens, uitgebreid op welke wijze aan de door de CKI gestelde eisen en voorwaarden is/kan worden voldaan. 

De TC gaat dan vervolgens na of alles voldoet en zal voor verdere aanmelding zorgdragen.